Kategorier
Ikke kategoriseret

Lad panikken sprede sig

Et par gange om året spreder panikken sig. Det er især blandt unge mennesker.

Det handler kort og godt om, at der er start på uddannelser typisk sommer og vinter, ved begyndelsen af efterårs- og forårssemesteret.
Det handler nemlig om, at man skal træffe den store beslutning at vælge hvilken uddannelse man vil i gang med.

Selv havde jeg mange overvejelser, til sidst valgte jeg en uddannelse med computer science. Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle vælge uddannelsen på dansk eller engelsk. Men jeg synes det til sidst gav bedst mening, at jeg studerede på engelsk, og dermed fik en mere international profil efter endt uddannelse.

Det viste sig at være en god beslutning, og jeg har været rigtig glad for studiet undervejs. Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte at studere på engelsk. Det var en god mulighed for samtidig at løfte mit niveau i engelsk, og få det som et naturligt fagligt sprog.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Har du en brandalarm i dit hjem?

Hvert år ser vi kampagner, som skal minde os om at det er vigtigt, at vi har brandalarmer i vores hjem. I tilfælde af brand, er det afgørende at man bliver alarmeret i god tid. Det kan gøre forskellen om, hvorvidt man når at slippe ud af et brændende hus eller ej.

Der er altid fokus på de private hjem. Formentligt fordi brand om natten desværre ofte kan have den konsekvens at mennesker brænder inde.
Men der er selvfølgelig også fokus på virksomheder. Når mange mennesker opholder sig i samme bygning, er der selvfølgelig altid en risiko for, at mennesker også kan brænde inde her. Men samtidig, handler det også om de værdier som ofte kan være inde i en erhvervsbygning. Uanset hvad, så er brand altid ødelæggenede i et omfang der er større end den tid det tager for ilden at blusse op og blive slukket.

Derfor er der selvfølgelig også brandalarmer til industrien som gør, at man kan alarmere i selv store bygninger, og dermed gøre noget aktivt i mod ilden, iden skaderne bliver for omfangsrige.
Uanset hvad, kan jeg kun opfordre til, at man altid har styr på brandalarmerne hvor man befinder sig.

Kategorier
Ikke kategoriseret

En behagelig tur

I weekenden kørte jeg i taxa. Er det nu noget særligt? Ja. De fleste danskere ved jo nok, at det koster en formue og derfor må være en service forbeholdt de få.

Til gengæld var det en god oplevelse. Jeg synes altid at taxa er den mest effektive måde at blive transporteret på. Men det kommer selvfølgelig også med en pris.
Hvis man er heldig, kan man også få lov til at køre i en stor kvalitets bil. Så på mange måder, kan jeg altid kun anbefale at køre en tur i taxa.
Men foran den indre kvalitet i sådan en taxa, gemmer eller råber der et ydre. Den her form for bilindpakning, som du tit ser på taxa. Det kan både være en reklame for taxaen selv, men det kan også være en reklameplads der er solgt til en tredjepart. Uanset hvad, ser man typisk store reklamer på netop taxaer. Nogen er ret kreative, og andre skulle måske have arbejdet lidt længere med deres grafiske udtryk.

Heldigvis kan man bare skrue op for varmen inden i denne mobile reklamesøjle, og bare nyde hvordan man i ro og mag, når frem til sin destination.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Et kompleks puzzlespil

Jeg kan efterhånden ikke huske, hvor mange forskellige systemer jeg skal logge ind på, hver gang en ny arbejdsdag starter. Jeg ved ikke, om det er en fordel at bruge så mange forskellige systemer, eller om man kunne samle det i færre systemer.

Uanset hvad, så kræver det at der er styr på mange passwords og licenser. Det er heldigvis ikke min hovedpine, men jeg kan forestille mig, at det er et komplekst stykke arbejde for de der er ansvarlige for den del.
Det viser sig dog, at de bruger et system der hedder privileged access management, til at holde styr på de mange afkroge af systemer vi benytter. Det forstår jeg godt, for det må næsten være en umulig opgave, at skulle holde styr på det hele manuelt.

Nogle gange, har vi også brugere som skal bruge et system midlertidigt. Hvordan husker man, hvem der skal have adgang til hvor meget, og hvor længe? Det er nærmest en umulig opgave, som skriger på at mislykkedes, hvis det skulle gøre manuelt. Så derfor forstår jeg godt, at de har valgt en mere automatisk løsning.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Nøglen til…

Igennem mange år, må man forstå at de fleste ting kan åbne sig op, når bare vi finder den rigtige nøgle. Enhver besværlighed, enhver udfordringer kræver bare at vi finder den helt rigtige nøgle.

I den kontekst er det selvfølgelig ærgerligt, at jeg aldrig rigtig kan finde mine nøgler. Lige der i bunden af tasken, eller i den fjerneste afkrog af jakkelommen. Der har de vigtige nøgler gemt sig, og man kan blot håbe at jeg når at finde dem frem rettidigt.
Men er nøglen som symbol ved at forsvinde? I en digital verden kan en nøgle vel sagtens fremstå så utroligt analog, at den må udfases og noget smartere må overtage. Se bare hvor mange der allerede har installeret en adgangskontrol, eller ADK som det så hurtigt forkortes på deres bygninger. Nogen vil endda argumentere for, at det blot gør sikkerheden endnu bedre.

Den stærke nøgle er blevet det svage led. Hvem ved, fremtidens eventyr bliver nok mindre analoge, end de historier vi kender fra vores fortid.

Kategorier
Ikke kategoriseret

Et vigtigt job

Når man kigger rundt på de mange forskellige jobs, så er der selvfølgelig nogen som vil være mere iøjnefaldende end andre. Blandt de jobs tænker jeg eksempelvis på bedemand. Jeg har svært ved at forestille mig, at jeg selv skulle arbejde med døde mennesker.

Når det er skrevet, så mener jeg selvfølgelig at det er et meget vigtigt job. Dermed også skrevet, at jeg er fuld af respekt over for de mennesker, som har valgt at blive bedemand. Jeg kan huske tilbage på en begravelse i Varde, hvor der var en rigtig dygtig bedemand. Det handler for mig om, at finde den helt rigtige balance imellem at være synlig og usynlig. Men netop den del, mestrede bedemanden rigtig fint.

Da blev det ret tydeligt for mig, hvilken finesse det job faktisk krævede. Det er muligt, at bedemanden skal håndtere døde mennesker. Men endnu vigtigere er håndteringen af de pårørende. Dermed får jobbet en karakter, som jo måske fylder endnu mere end man umiddelbart tænker på.

cemetery-1232991

Kategorier
Ikke kategoriseret

Klar, Parat.. hjemmeside

Det er faktisk hårdt arbejde at drive sin egen blog. Der er mange ting man skal være opmærksom på, og de færreste ved nok hvor meget arbejde det faktisk kræver.

Først og fremmest så skal indlæggene jo skrives. Det er måske det, der går allermest tid med. Heldigvis for det, for det skulle jo gerne være indholdet på bloggen som gør, at i har lyst til at besøge den. For ikke så lang tid siden, var jeg til et foredrag om SEO i Esbjerg. Det var om søgemaskineoptimering, og kom med en lang række tips til, hvordan man kunne gøre sin blog så indbydende for søgemaskinerne som muligt. Det vigtigste råd var selvfølgelig, at man altid skal opfylde de krav, som søgemaskinerne stiller. På den måde, kan man sikre sig, at ens hjemmeside er opsat på en måde, så de er lette at gennemgå for maskinerne.

Det vil jeg selvfølgelig arbejde videre med i det kommende år. Men derudover, vil jeg også forsøge at blive ved med at skrive nogle gode indlæg, som i har lyst til at læse.

router-led-lights-1242670

Kategorier
Ikke kategoriseret

Kalender og aftaler

Der kan være mange gode grunde til, at holde styr på sine kunderelationer. Uanset hvordan og hvorledes, så holder man også helt automatisk styr på relationerne, enten bevist eller ubevist. Nogen har det store overblik i hovedet.

Andre har mange små noter fordelt rundt omkring. Der kan selvfølgelig være fordele og ulemper ved alle systemer. Men meget taler nok for, at man får det formaliseret på et tidspunkt. Et formelt og funktionelt system kan spare virksomheden for mange problemer. Der findes mange CRM systemer, og heldigvis også billige CRM systemer som man kan starte med at bruge. Mange af de systemer kan heldigvis udvides løbende, så de hele tiden passer til sit behov.
Vigtigst af alt, er det dog at man får sat sine relationer i system. De tvivlsomme selvlavede systemer, har desværre en tendens til, at de kan falde fra hinanden, og vigtig information gå tabt. Det opdager man desværre ofte først, når skaden er sket.

calendar-1487892

Kategorier
Ikke kategoriseret

Bil i frakke

Jeg har tit undret mig over, hvem der mon har fundet på, at man skal pakke en hel bil ind i en en stor plastikfrakke, og kalde det for reklame. Men det virker forhåbentligt, og formentlig. Ellers var det vel stoppet for længst, og man havde brugt sine penge på noget mere effektiv reklame.

Det kaldes åbenbart car wrap når man pakker bilen sådan ind. Hvis man først begynder at holde øje med de mange detaljer, så opdager man også hurtigt at en bilreklame ikke bare er en bilreklame. Der er jo tydeligvis forskel i kreativitet og udførelse. Jeg har faktisk aldrig helt tænkt på, hvor al den reklame kommer fra, og hvordan selve processen faktisk foregår.

Jeg har faktisk ingen ide om, hvorvidt det er en lang eller kort process at få monteret sådan en carwrap, om det er dyrt eller i det hele taget hvordan det foregår. Man når man kigger sig omkring i bybilledet, er man i hvert fald ikke i tvivl om, at der må være nogle virksomheder som har specialiseret sig inden for dette felt, og som sagtens kan leve af det.

 

rally-car-1441501

Kategorier
Ikke kategoriseret

De mange eller få ønsker

Jeg tror de fleste kender det med, at man skal give en gave. Det lyder ret simpelt, men det er det slet ikke. For hvad er det nu lige, man skal købe til personen, som siger vedkommende har alt, men som selvfølgelig slet ikke har alt.

Derfor handler det om, enten at tænke kreativt, eller have et par gode planer for, i hvilke kategorier man altid kan finde en god gave. I udgangspunktet er det altid en god ide, at tænke i tilbehør. Det kan godt være uden for budget, at skulle købe en bil, grill, båd eller noget helt fjerde. Til gengæld findes der et væld af tilbehør til de forskellige ting. For mig at se, kan man altid finde grill tilbehør, golf tilbehør, fodbold tilbehør eller andet, som kan gøre glæde hos en modtager, som har interesse inden for et bestemt felt.

Det gode ved den slags tilbehør er desuden, at der findes tilbehør i mange forskellige prisklasser. På den måde, kan man altid finde en ting, som passer ind i gavebudgettet.

 

826395_16092189