Kategorier
Ikke kategoriseret

Et vigtigt job

Når man kigger rundt på de mange forskellige jobs, så er der selvfølgelig nogen som vil være mere iøjnefaldende end andre. Blandt de jobs tænker jeg eksempelvis på bedemand. Jeg har svært ved at forestille mig, at jeg selv skulle arbejde med døde mennesker.

Når det er skrevet, så mener jeg selvfølgelig at det er et meget vigtigt job. Dermed også skrevet, at jeg er fuld af respekt over for de mennesker, som har valgt at blive bedemand. Jeg kan huske tilbage på en begravelse i Varde, hvor der var en rigtig dygtig bedemand. Det handler for mig om, at finde den helt rigtige balance imellem at være synlig og usynlig. Men netop den del, mestrede bedemanden rigtig fint.

Da blev det ret tydeligt for mig, hvilken finesse det job faktisk krævede. Det er muligt, at bedemanden skal håndtere døde mennesker. Men endnu vigtigere er håndteringen af de pårørende. Dermed får jobbet en karakter, som jo måske fylder endnu mere end man umiddelbart tænker på.

cemetery-1232991